
Det här är främst tänkt som en förrätt men går även att njuta som huvudrätt med blandsallad och baguette till. Ett annorlunda sätt att variera den färska svenska sparrisen som börjat dyka upp i affärerna. Det kan också vara skönt att slippa hollandaisen ibland. Ät mycket sparris – det är nu den är som bäst. Passar även bra till den obligatoriska rosévinspremiären på den nyskrubbade uteplatsen.
Kammusslor med sparris och dragonmajonäs
(2 portioner)
150 g frysta kammusslor
en knippe grön sparris
en klick smör
1 dl majonäs
1 msk onaka eller annan fil
1/2 tsk stark senap (typ Dijon)
1/2 tsk citronjuice
rivet skal av 1/2 citron
1/2 tsk torkad dragon
1 nypa paprikapulver
salt (efter smak)
Tina musslorna i kylskåp över natten eller ca en timme i kallt vatten.
Rör ihop såsen av ovanstående ingredienser.
Bryt av den nedre, hårda delen på sparrisen. Koka i saltat vatten ca 5 minuter.
Stek musslorna i smör, på ganska hög värme i ca 45 sek.
Musik i köket: Johnny Cash & Joe Strummer – Redemption song