Sugen på någonting grillat slänger man några korvar eller en flintastek på grillen, andas in oset och inväntar stunden då maten fått rätt temperatur och färg. Det återstår bara en fråga: vad skall det vara till? Här kommer ett par förslag.
Ljummen broccoli- och fetasallad.
(2 pers)
1 lagom stort broccolihuvud
0,5 pkt feta
vitlöksolja
salt
svartpeppar
Dela broccolin i mindre buketter och ångkoka den i 20 min. Lägg den i en skål och häll över några skvättar vitlöksolja (rapsolja smaksatt med vitlök). Smula ner fetan, salta och peppra.
Lök- och paprikafräs.
2 pers
1 röd paprika
1 gul lök
citronolja
salt
Strimmla paprikan och löken tunt. Fräs den i citronolja (rapsolja smaksatt med citron). Lägg i en skål, salta och rör om.
Allt detta serveras tillsammans med valfri grillad korv eller liknande, förslagsvis upplagt som på bilden ovan. Min egen speciella grillfavorit är Nürnbergerkorvar. De är ungefär lika stora som prinskorvar och har en kryddning som passar utmärkt ihop med ovanstående tillbehör.
Rött vin eller ale passar bra att dricka till.
Grillmusik: Lynyrd Skynyrd – Simple Man
Tack för tipset! Skall testas i helgen
Önskar lycka till i köket.