Tranbärsfilé

Bild

Tranbärsfylld fläskfilé
3-4 portioner

ca 700g fläskfilé
1 näve torkade tranbär
1 dl rött vin
1 dl vatten
1 dl lätt creme fraiche
0,5 köttbuljongtärning
2 vitlöksklyftor
2 nypor curry
salt
svartpeppar
rapsolja och smör till stekning
några basilikablad till garnering

Fläskfilén ska ha rumstemperatur innan den tillagas.
Skär en skåra längs hela filén och fyll den med salt, pressat vitlök, tranbär och curry.
Sätt ihop filén med ett snöre eller några tandpetare och bryn den runt om i en stekpanna.
Häll i vatten, sänk värmen, lägg på ett lock och låt puttra i fem minuter.
Lägg i buljongtärningen, häll på vinet, salta och peppra och dofta lite mera curry utanpå.
Låt koka under lock i ca 15 minuter. Rör i creme fraiche och fortsätt småkoka ett par minuter till.
Kontrollera med en köttermometer att filéns innertemperatur har blivit ca 75°.
Servera med råstekt potatis och sallad.
Picnicalternativet: kan medtagas ut i naturen. Kall, skivad, utan sås, med potatis- och myntasallad till. För övrigt följ receptet.

Musik i köket: The Doors – Riders on the Storm

Lämna en kommentar